Над 300 бегачи се включиха в шосейния пробег Русе - Гюргево

0

При мъжете най-бърз бе кенийският състезател Кенеди Кимутай

Традиционният шосеен пробегБягане на Свободния дух Русе - Гюргево“ се проведе днес. В шестото му издание се включиха 330 участници от 10 държави.

Тази година стартът на 15-километровото трасе беше даден пред Съдебната палата в Русе в 11:00 ч. от зам.-кметът на община Русе Димитър Недев. Участниците преминаха по ул. "Александровска“, ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“, по Дунав мост и финишираха на площада пред Община Гюргево.

Единственият в Източна Европа трансграничен маратон беше следен от 50 доброволци и съдии, като преобладаващо равното трасе премина през основните забележителности на двата дунавски града.

Всеки участник получи юбилеен медал веднага при финиширането, а най-бързите мъже и жени в генералното класиране и по възрастови групи получиха и парични премии. При мъжете най-бърз бе кенийският състезател Кенеди Кимутай, който премина трасето за впечатляващите 42 минути и 34 секунди, а при жените – Глориус Йепкируи, също от Кения, с време от 48 минути и 51 сек.

Всички призьори бяха наградени от зам.-кметовете на община Гюргево и община Русе Мариан Дамян и Димитър Недев.

Организатори на проявата са Община Русе и Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Ди
    Как без Пенчо бе,топ бегача
  • 1
    1
    Эбн
    Пенчо Милков не си направи селфи на кроса ,защото си бере лозето в Нисово.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари