Над 200 души ще участват в пробега Гюргево - Русе

0
Най-много са бегачите от България и Румъния
Най-много са бегачите от България и Румъния

Над 200 души на възраст над 18 години от 10 страни са се записали да участват в състезанието под името „Пробег на свободния дух Гюргево - Русе”.

Най-много са бегачите от България и Румъния, но има представители и на Франция, Япония, Италия, САЩ и други държави. Най-възрастният участник е 69-годишен българин. В надпреварата ще се включат известните наши спортисти Стоян Владков, Шабан Мустафа, Маринела Нинева и румънската бегачка Анкуца Бобосел.

Разстоянието, което ще изминат състезателите, е 15 километра. За победителите в трите възрастови групи- от 18 до 40 години, от 40 до 50 години и над 50 години, ще има награди, които са в размер на 1200 лева.

Състезанието се организира в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016”. То е уникално, защото досега не е имало пробег, който да започва в една страна и да завършва в друга, твърдят организаторите. Освен това всеки участник ще премине по Дунав мост пеша – нещо, което не е разрешено при други условия.

Намеренията на двата спортни клуба са пробегът да стане традиционен, като следващата година стартът да бъде даден в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари