Над 20 души с коронавирус са в реанимация в Русе

0
На болнично лечение общо са 127 пациенти в областта
На болнично лечение общо са 127 пациенти в областта Снимка: iStock

29 заразени с COVID-19 за изминалото денонощие, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе.

13 от заболелите за последните 24 часа са от община Русе. Също така осем нови случая има в Бяла, четири във Ветово, три в Борово и един в Ценово. Без заболели през вчерашния ден са населените места от общините Две могили, Иваново и Сливо поле. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14 900, а преболедувалите остават 13 448. На болнично лечение към момента в областта се намират 127 души, като 21 от тях са в реанимация. Свободните легла са 57, от които три са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на девето място по заболеваемост в страната за изминалото денонощие. Без нови случаи е единствено област Силистра.

До момента в областта са извършени 60 944 имунизации, като повторна доза са получили 29 513 лица.

Припомняме, че днес също има „зелен коридор“ за ваксинация срещу CPVID-19 в Русенско. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в беленската болница „Юлия Вревска“ до 14.00 часа. От утре в областта ще функционират три „зелени коридора“. Те ще бъдат в Тубдиспансера, ДКЦ-2 и МБАЛ „Юлия Вревска“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари