Над 2 часа оперираха зам.-кмета на Ловеч

0
Цветан Георгиев го очаква дълъг възстановителен период в инвалидна количка
Цветан Георгиев го очаква дълъг възстановителен период в инвалидна количка Снимка: NOVA

Нападението над Цветан Георгиев било професионално, напълнили ключалката на колата му с лепило.

Над 2 часа продължи операцията на пребития зам.-кмет на Ловеч Цветан Георгиев. Той бе причакан пред дома си и пребит от маскиран мъж в четвъртък сутринта.

Счупването на крайници и ударите по главата са бандитски прийом за сплашване - в случая е действано професионално, коментираха пред “24 часа” разследващи нападението.

“Ще го позная по гласа”, казал Георгиев пред кметицата на Ловеч Корнелия Маринова, която го посетила в плевенската болница “Свети Панталеймон”.

Там са му направени операции на двата крака, като на единия има двустранна фрактура на подбедрицата с открита рана, а на другия - спукана кост.

“Георгиев бе приет с тежки счупвания”, каза пред “24 часа” шефката на болницата д-р Елиза Георгиева. По време на сложните интервенции, извършени от екипа на ортопеда д-р Пламен Ненов, лекарите са наместили и счупения нос на Георгиев.

“Добре е, но го очаква дълъг възстановителен период в инвалидна количка”, обясни д-р Георгиева. “Зам.-кметът на Ловеч няма неврохирургичен проблем”, допълни шефът на клиниката по неврохиругия доц. Илия Вълков.  

Нападението над Георгиев било предварително подготвено. Ключалката на джипа на общинаря била напълнена с лепило. Георгиев се качил до жилището си, за да вземе нещо остро, с което да я почисти. Връщайки се към колата, той бил засечен от нападателя, който услужливо попитал: “Нещо да ви помогна?” Веднага след това връхлетял и го засипал с удари.

Пред кметицата Маринова заместникът ѝ предположил, че посегателството е дело на хора от горския сектор.

“Не мога да твърдя, че има дървена мафия в Ловеч, но че има нередности в този сектор, съм убедена”, каза пред “24 часа” Маринова. Според нея агресията е провокирана от два сигнала до прокуратурата за незаконен добив в близки до града села - в Баховица не била спазена общинска заповед и извозили 130 кубика, а вторият сигнал бил за нарушение в Лисец.

“Категорично не може да се говори за дървена мафия в региона”, каза директорът на Регионалното управление на горите Павли Богдански. Били установени нарушения, за които управлението също е сигнализирало прокуратурата.

Според Богдански общината има отделна горска структура за дърводобив и разполага с около 1800 хектара гори, от които годишно добива към 2800 кубика. При разчистването на такива терени били установени нарушенията. Общината така извършва и почистване на земеделски земи за пасища, откъдето може би се добива повече дървесина, смята Богдански.

В последните години големи нарушения с незаконна сеч в Ловешко нямало Най-често залавяли цигани с каруци, натоварени с кубик-два. По сигнали на управлението на горите са образувани доста досъдебни производства, има издадени и 10 присъди на системни нарушители, допълни Богдански.

В Ловеч мнозина са на мнение, че едва ли незаконният дърводобив е в основата на агресията срещу зам.-кмета. Според някои може да е атакуван заради жена или пък за дадени някъде обещания, които не е изпълнил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари