Над 2 700 доброволци помагат на БЧК Русе

0
Радващо е, че все повече млади хора искат да се включат в структурата и да помагат с каквото могат, похвали се председателят на БЧК
Радващо е, че все повече млади хора искат да се включат в структурата и да помагат с каквото могат, похвали се председателят на БЧК Видео: TVN

Увеличен брой доброволци отчете на отчетно-изборното си събрание общинската структура на Българския червен кръст в Русе.

Тази година те са над 2700, като от тях 150 са активно ангажирани и работещи. За да бъдат максимално полезни, за доброволците се организират периодично обучения, за да могат те да се запознаят с дейностите на БЧК и да решат в коя от всички нейни дейности могат да бъдат полезни.

"Радващо е, че все повече млади хора искат да се включат в структурата и да помагат с каквото могат", подчерта председателят на организацията, подчерта председателят на организацията Алис Муртезова, цитирана от TVN.

През годината, доброволци на червенокръстката организация са се включвали в различни инициативи. Сред тях е раздаването на хранителните помощи на най-бедните русенци. Тук се отчита проблем, тъй като хората трудно могат да вземат сами и наведнъж голямото количество продукти които им се полагат. От БЧК изразиха надежда, че скоро ще има разрешение по този въпрос. Друга дейност в която червенокръстката организация се включва активно с промотиране е кръводаряването. През изминалите години са организирани курсове за водачи на МПС и първа долекарска помощ, като за последната година те са 157, а преминалите обучение са 2044. Мнението на доброволците е, че периодично трябва да се правят опреснителни курсове, за да могат да се припомнят научените умения. Организиран е и курс за оказване на първа помощ на работното място.

В приюта за безнадзорни деца през тази година са били настанени 47 деца, като 5 от тях са били от друга страна. Там се осигурява денонощен прием, а персонала е много добре обучен. Направени са няколко курса за водни спасители, като през тази година подобно обучение са завършили 16 души.

През изминалите години, доброволци на БЧКРусе се притекоха на помощ на пострадалите в Добрич и Мизия. Имало е готовност екипът да отпътува за Хитрино, за да окаже помощ, но до тази ситуация не се е стигнало.

За председател на общинската организация беше преизбрана Алис Муртезова.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари