Над 2 500 отменени полета по света заради Омикрон

0
Причината е основно заради недостига на персонал, предизвикан от разпространението на инфекцията
Причината е основно заради недостига на персонал, предизвикан от разпространението на инфекцията Снимка: БГНЕС

Авиокомпании по цял свят отмениха в понеделник повече от 2 500 полета заради разпространението на новия вариант на коронавируса Омикрон.

Информацията за това е предоставена от сайта FlightAware, който проследява полетите на самолетите.

Според данните в него, само за понеделник са отменени 2 522 рейса и са задържани 7 690. Най-много са случаите в САЩ – 958. Става въпрос както за вътрешни, така и за международни полети.

Телевизия CNN подчерта, че отменените рейсове са основно заради недостиг на персонал, предизвикан от разпространението на щама Омикрон. В неделя в САЩ бяха отменени 1 200 полета, тъй като служителите на авиокомпаниите са били принудени да излязат в болнични. По време на коледните празници бяха отменени над 6000 полета по целия свят, хиляди други бяха забавени, припомня БГНЕС.

Разпространението на щама Омикрон миналата седмица имаше пряко въздействие върху нашите полетни екипажи и обслужващ персонал", се казва в изявление на United Airlines пред CNN. Телевизионната компания подчертава, че отмяната на полети поради липса на персонал се случва в най-натоварената година по отношение на пътнически трафик по време на празниците. През последните няколко дни между 1,5 и 2,2 милиона души са използвали всеки ден услугите на въздушните превозвачи в САЩ. Миналата сряда цифрите за този показател надхвърлиха данните за 2019 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари