Над 1400 студенти от Русе с шанс за платени практики

0
В Русенския университет вече тече регистрация на кандидатите за стажове в реална работна среда.
В Русенския университет вече тече регистрация на кандидатите за стажове в реална работна среда.

С добър коефициент на полезно действие и вече натрупан опит от предишни години, 1417 студенти от Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще се включат в новия проект „Студентски практики – фаза 1“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Целта на мащабната програма е да се подпомогне качеството на образованието чрез придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения, да се улесни прехода от образователните институции към работното място и да се повиши успешната реализация на младите хора на трудовия пазар, пише "Бряг".

В първата среща  по осъществяването на проекта   участваха екипът от функционални експерти и академичните наставници от Русенския университет. На събирането бяха представени основните дейности и задачи, както и особеностите по функционирането на информационната система.

В момента вече тече процесът за регистрация на студентите, а паралелно с него те сами избират и позициите, където ще провеждат практиката си. Всеки студент има право да участва в проекта по веднъж за всяка образователно-квалификационна степен, която придобива - бакалавър или магистър. Практическото обучение трябва да съответства на изучаваната специалност или професионално направление. Младежите ще бъдат подкрепяни от ментор (в съответната организация) и от академичен наставник (от университета).

За да се участва в „Студентски практики – фаза 1“ е необходима регистрация и на обучаващите организации.

Както и през първия програмен период, в рамките на 240 астрономически часа в реална работна среда, така и сега студентите ще изпълняват възложените им задачи и ще получават стипендия в размер на 480 лева.

През последните 24 месеца практическо обучение по този проект са преминали повече от 2800 студенти от Русенския университет „Ангел Кънчев,” като те са били на практика в 300 партньорски организации - различни институции и фирми от града и региона.

Източник: Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари