Над 140 лева излизат лекарствата за лечението на сезонния грип

0
Това представлява около една пета от средната пенсия и около една 14 от средната заплата
Това представлява около една пета от средната пенсия и около една 14 от средната заплата

Това представлява около една пета от средната пенсия и около една 14 от средната заплата

Намираме се в пика на грипните и вирусни заболявания. Според вирусолозите в момента върлуват грип, ковид и респираторните заболявания. Повече случаи на COVID-19 се наблюдават в София, Перник, Габрово, Бургас и Варна, а на грип - в София-област, Русе, Силистра, Бургас и Варна.

Едно разболяване не само кара човек да се чувства зле и да трябва да пие куп лекарства, но и бърка сериозно в джоба ни. Колко струват към момента лекарствата, нужни, за да оздравее един разболял се човек, информират bTV Бизнес Новините.

И при грип, и при ковид, още при първите симптоми лекарите препоръчват започването на антивирусен препарат. Най-често ползваният е Авирон Рапид, чиято цена е около 23 лева.

Съпътстващите лекарства са няколко. Първо болният трябва да приема Нурофен за температурата и възпалението, малката опаковка струва 10 лева. Спрей за запушен нос също струва около 10 лева в зависимост от фирмата производител. Хапчетата за изчистване на синусите тип Синулан струват около 16 лева. За възпаленото гърло има доста продукти на пазара. Таблетките за смучене Стрепсилс струват 10 лева опаковката. Спреят Тантум верде пък е на цена от 14 лева. Сиропите за кашлиза варират между 7 и 20 лева. Средната цена на противоалергичните препарати е 10 лева.

При ковид е препоръчително да се приема и Натаспин за разреждане на кръвта. Цената му е 20 лева.

Често в такива случаи се стига до антибиотик. Сред най-често изписваните са Азакс и Левокса. Азаксът струва 15 лева, Левоксата 14 лева. Пробиотиците варират между 10 и 30 лева.

Така излиза, че ако сме болни и трябва да си набавим всички необходими лекарства, ще трябва да дадем около 140 лева. Това представлява около една пета от средната пенсия и около една 14 от средната заплата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Hgjkjhh
    “Да живее “ бялата и фармацевтичната мафия ….:(:(:( ZZZZZZ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари