Над 13 000 служители на министерствата са освободени по време на служебните правителства

0
В периода август 2022 г. - юни 2023 г. най-много хора са освободени в Министерството на транспорта
В периода август 2022 г. - юни 2023 г. най-много хора са освободени в Министерството на транспорта Снимка: Министерски съвет

В периода август 2022 г. - юни 2023 г. най-много хора са освободени в Министерството на транспорта

Общо 13 211 служители от министерствата и подчинените им ведомства са освободени по време на служебните правителства в периода август 2022 г. - юни 2023 г. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. От там посочват, че данните са реални, предоставени от отделните министерства и са във връзка с разпространена в медии информация относно броя на освободените служители в администрацията, които определят като „медийни спекулации“.

От приложена справка става известно и какъв е броят за отделните министерства и структурите към тях: Министерски съвет – 145; Министерство на образованието – 1184; Министерство на финансите – 634; Министерство на здравеопазването – 30; Министерство на земеделието и храните – 1472; Министерство на регионалното развитие и благоустройството – 558; Министерство на културата – 39; Министерство на енергетиката – 725; Министерство на отбраната – 88; Министерство на външните работи – 68; Министерство на вътрешните работи – 1793; Министерство на околната среда и водите – 300; Министерство на транспорта и съобщенията – 4634; Министерство на младежта и спорта – 85; Министерство на иновациите и растежа – 189; Министерство на икономиката и индустрията – 246; Министерство на електронното управление – 142; Министерство на туризма – нула; Министерство на труда и социалната политика – 501.

От правителствената информационна служба посочват, че повече конкретна информация може да бъде дадена от съответните министерства.

Към информацията от Министерския съвет е приложен и активен линк, на който са достъпни детайлни справки от отделните министерства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ,,,
    СЕГА ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА ГИ ВЪРНЕТЕ
  • 1
    1
    УЖАСССС!
    Бах'ти колко много безполезна, ненужна и паразитираща паплач работи в държавната администрация, а в същото време конците ги дърпат краварите от Козяк!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари