Над 128 спасени след инцидента с лифт в Турция

0
500 спасители участват в извеждането на блокираните хора
500 спасители участват в извеждането на блокираните хора

500 спасители участват в извеждането на блокираните хора

Поне 128 души са спасени от турските екипи след инцидента с въжена линия в Анталия вчера, съобщи Анадолската агенция. Инцидентът стана вчера, когато подпорен стълб се срути и се сблъска с една от кабинките. Един човек загина, а седем други бяха ранени, сред които и две деца.

Според информацията досега са били изведени 128 души от 16 кабинки, а евакуацията на още 43 в други 8 кабинки продължава. През цялата нощ са продължили спасителните действия. Кабините висят във въздуха над планината, заявиха очевидци на трагедията. Четири хеликоптера, дронове, линейки и над 500 спасители участват в спасяването на блокираните хора.

Спасителните дейности се затрудняват от условията, съобщава БНТ. Въжената линия е на височина около 600 метра над планинска област със стръмни склонове. Поради невъзможност да се рестартира системата за движение на лифта, евакуацията на блокираните се извършва с хеликоптери.

Главната задача е да евакуираме колкото се може по-бързо и безпроблемно хората, заяви ръководителят на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации Окай Мемиш. Започнало е разследване на причините за инцидента. По информация на турските медии, общо 184 души са пътували в кабинките на лифта.

Загиналият е турски гражданин, а един от ранените и гражданин на Киргизстан. Кметът на Анталия Мухиттин Бьоджек съобщи, че кабинковият лифт е открит през 2017 година. В началото на тази година е преминал през основен преглед. Пуснат е бил в движение на 5 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари