Над 100 души търсят изчезналото дете в гората

1
Гората е облетяна с дрон, а от земята периметърът се оглежда с термокамера
Гората е облетяна с дрон, а от земята периметърът се оглежда с термокамера Видео: Нова ТВ

Близо 48-часа изминаха вече в издирването на 2-годишно дете, изчезнало в гората край русенското село Смирненски.

Над 100 души, сред които пожарникари, полицаи, доброволци участват в спасителната акция. Припомняме, че детето е изгубено в понеделник вечерта от многобройната си фамилия, която е брала липов цвят в гората, съобщава briagnews.bg.

Вече два дни спасителите обхождат гората над село Смирненски, но без резултат. Въпреки това Полиция и Пожарна казват, че надежда има. Според началника на русенската полиция старши комисар Теодор Атанасов, има случаи в практиката човек да оцелее в неблагоприятна среда толкова време и затова заяви, че още има надежда. Каза също, че няма да се спират издирването действия. Специална техника използват екипите, като гората е облетяна с дрон, а от земята периметърът се оглежда с термокамера. На нея ясно се вижда, кога има човек или животно, също така се ползва и техника, която засича пулс. През нощта екипите са работили на осветление от пожарните коли, като са се редували на смени, разказа пък началникът на пожарна безопасност комисар Димитър Павлов. Той обясни още,че хората под негово ръководство са прегледали огромен периметър от гората. Дори уточни, че площта е толкова голяма, че едно малко дете не би могло да стигне толкова далеч.

 В издирването участват и роднините на изгубеното момченце. Недоумяват как така е изчезнало. Намерили са само обувките му. Дядото не можеше да си обясни как го изтървал за секунди от поглед, докато прибирал с племенника си липовия цвят в чували. Разказа, че последното, което видял, е как малкия Мохамед тичал с една пръчка около него. Лелята на детето пък се закани, че няма да си тръгнат от гората, докато не си го вземат - живо или мъртво.  Най-сериозните опасности в гората за едно дете са дълбоките дерета, пълни с вода  и дребните хищници.

Версиите, по които работи полицията, не се съобщават. На въпрос дали е възможно детето да е пострадало до смърт при инцидент или пък дори да е продадено накъде, комисар Атанасов отговори,че се работи по всички версии, но заяви,че няма да е професионално да ги обсъжда публично.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари