Над 100 деца от Русенско рисуваха за конкурса „С очите си видях бедата"

1

Определени са победителите, които ще представят региона в националния етап

В Русе приключи областният етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” – 2023”. За него в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе са постъпили общо 125 рисунки, попадащи в първа категория съгласно регламента на конкурса. Те са рисувани от ученици от 11 общообразователни училища в Русенска област и деца от две детски градини. Категорията е с три възрастови групи: първа група - възраст от 7 до 10 години; втора група - възраст от 11 до 13 г. и трета група – възраст от 14 до 18 години, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

Целта на конкурса е със средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, както и дейностите на Единната спасителна система.

Жури в състав: Георги Пасев – художник-педагог в Държавен куклен театър; Милена Банева – старши експерт в РУО- Русе; ст. инсп. Ивелин Димитров – н-к група ПКПД в РДПБЗН-Русе и инсп. Елка Нейкова – инспектор по ЗН в РДПБЗН-Русе, оцени рисунките и определи победителите в конкурса, както следва:

Първа възрастова група (от 7 до 10 г.)

І място – Лилия Цветомирова Цветанова, 8 г., НУ „Петко Р. Славейков”, гр. Бяла

ІІ място – Светлозар Здравков Здравков, 8 г., НУ „Петко Р. Славейков”, гр. Бяла

ІІІ място – Назиф Сали Назиф, 9 г., ОУ „Васил Априлов”, гр. Русе

Поощрителни грамоти получават: Митко Григоров Димитров, 9 г., ученик в ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий” с. Полско косово; Галена Николаева Плачкова, 9 г., ученичка в НУ „Петко Р. Славейков” гр. Бяла; Мартина Димитрова Келлева, 10 г., ученичка в НУ „Петко Р. Славейков” гр. Бяла.

Втора възрастова група (от 11 до 13 г.)

І място – Симона Велизарова Маринова, 12 г., СУ „Св. Паисий Хилендарски”,

гр. Сливо поле

ІІ място – Мелиса Метинова Хайриева, 12 г., СУ „Йордан Йовков”, гр. Русе

ІІІ място – Боряна Лъчезарова Йорданова, 13 г., СУ „Св. Паисий Хилендарски”,гр. Сливо

поле

Поощрителни грамоти получават: Марина Викторова Димитрова, 13 г., ученичка в СУ „Йордан Йовков” гр. Русе; Михаела Ивайлова Милкова на 13 г., ученичка в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Сливо поле; Христо Младенов Христов на 12 г., ученик ОУ „Неофит Рилски” с. Копривец, общ. Бяла.

Трета възрастова група (от 14 до 18 г.)

І място – Христо Василев Христов, 14 г., ОУ „Христо Ботев”, с. Ценово

Второ и трето място не се присъждат.

Класираните рисунки на първо, второ и трето място в областния етап се допускат до участие в националния етап на конкурса, който ще се проведе в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари