Над 100 000 долара глоба грози пътник, пошегувал се, че ще взриви самолет

0
18-годишният Адитя Верма е пратил съобщение на свой приятел в  Snapchat: "На път съм да взривя самолета (аз съм член на талибаните)"
18-годишният Адитя Верма е пратил съобщение на свой приятел в Snapchat: "На път съм да взривя самолета (аз съм член на талибаните)" Снимка: Solarpix

18-годишният Адитя Верма е пратил съобщение на свой приятел в Snapchat: "На път съм да взривя самолета (аз съм член на талибаните)"

Пред съда се изправи пътник от авиокомпания, който накара испанските военновъздушни сили да изпратят изтребители, след като заяви, че ще взриви самолета, в който се намира, съобщава Business Insider, предаде bTV.

Адитя Верма е бил на 18 години, когато през юли 2022 г. заедно с приятелите си е пътувал с easyJet от лондонското летище Гетуик до испанския остров Менорка.

ВВС съобщи, че преди да отпътува, той казал на свой приятел в Snapchat: "На път съм да взривя самолета (аз съм член на талибаните)".

Службите за сигурност видели съобщението и сигнализирали за него на испанските власти, които изпратили два самолета F-18, за да проследят пътническия самолет, докато той се приземи, според ВВС.

"Намерението ни никога не е било да предизвикаме обществено безпокойство или да причиним вреда на обществото", казва Верма пред съда.

Срещу него е повдигнато обвинение за нарушаване на обществения ред, в резултат на което може да бъде осъден да плати над 120 хил. долара, ако бъде признат за виновен.

Около 103 хил. долара от тях са от испанското министерство на отбраната за разходите по задействането на изтребителите.

Според The Telegraph Верма е заявил пред съда, че първоначално е помислил, че изтребителите обхождат самолета като част от военно учение, свързано с руско-украинската война.

Адвокатът на Верма заяви пред съда, че това е била "лоша шега", но подчерта, че тя е била направена с приятели.

"Адитя не е публикувал съобщението си във Facebook, нито го е рекламирал. Това, което той направи, беше еквивалентно на шега в колата с приятели", каза тя.

"Това момче беше на 18 години и започваше почивка, която беше награда за отличните му резултати в училище", добави тя. "Когато той и приятелите му кацнаха в Менорка, разбраха, че са попаднали в кошмар".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ACAB
    А за нерегламентирано четене на чужди съобщения нещо по въпроса?!
  • 2
    2
    Реално
    Тука ни лъжат че могат да управляват, а града в действителност се разрушава. Че и наглеят. И няма наказани и осъдени. Но има новодомци и новоженци. Реално.
  • 4
    1
    Странно
    Отличник, а по-глупав от собствената си фъшкия. Как става това?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари