Наближава крайният срок за регистрация на кладенци

0
Гражданите не плащат такса за регистрация на кладенци за собствени нужди
Гражданите не плащат такса за регистрация на кладенци за собствени нужди Снимка: БГНЕС

Гражданите не плащат такса за регистрация на кладенци за собствени нужди

Наближава крайният срок за регистрация на кладенци и сондажи. До 28 ноември собствениците на водовземни съоръжения за подземни води - кладенци, сондажи, герани, дренажи и други трябва да подадат заявление в съответната басейнова дирекция, напомнят от БНР

Редът за регистрация е различен за граждани и за стопански субекти. За регистрация на изградени кладенци за собствени нужди гражданите трябва да подадат заявление, което да съдържа данни за поземления имот, дълбочина на кладенеца, начин на черпене на водата и цел за която се ползва, обясни инж. Митка Дурева, началник Дирекция „Планови разрешителни“ към Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ - Пловдив.

Заявлението за регистрация на кладенец за собствени потребности може да се подаде и чрез кмета на населеното място, като за постъпилите заявления кметовете издават входящ номер и на всеки 14 дни ги предават на съответната басейнова дирекция.

Гражданите не плащат такса за регистрация на кладенци за собствени нужди. Това са кладенци, чиято вода се ползва за битови цели, за поливане и за отглеждане на животни за нуждите на домакинството. Ползването на вода до 10 куб. м на денонощие от регистрираните кладенци в населените места е безплатно. Не се изисква монтиране на водомери и за тези кладенци не се заплащат никакви държавни такси или данъци.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари