Набират се потребители по проект "Топъл обяд в община Русе"

2
От услугата могат да се възползват лица с настоящ адрес на територията на община Русе
От услугата могат да се възползват лица с настоящ адрес на територията на община Русе

От услугата могат да се възползват лица с настоящ адрес на територията на община Русе

Община Русе набира потребители по проект „Топъл обяд в община Русе“.

Дейностите по приготвяне и предоставяне на топъл обяд, (вкл. супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт) са предназначени за лица, включително многочленни семейства с деца, с настоящ адрес на територията на община Русе.

1. Основни целеви групи за предоставяне на топъл обяд са:

1. Лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките си;

2. Лица, обект на социално подпомагане, включително и от кръга на лицата по чл. 4, ал. 1 от Наредбата, които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности и за тях е установена нужда от ежедневна допълнителна подкрепа;

3. Лица с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване, в това число самотни лица с трайни увреждания с ниски лични доходи от пенсия, за които няма подходящ кандидат за асистент по механизма лична помощ;

4. Лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане;

5. Скитащи и бездомни лица;

6. Лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

2. Документи за кандидатстване:

 1. Заявление-декларация (по образец);
 2. Декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация (по образец);
 3. Документ за самоличност на лицето или настойника/попечителя (за справка);
 4. Копие на ТЕЛК/НЕЛК (ако е приложимо).

Заявление-декларация за получаване на топъл обяд от проекта се подава до Кмета на Община Русе в сградата на Общинска администрация на Община Русе, на адрес:

 • гр. Русе, ул. Черно море № 2, стая 12, в работните дни от 08:30 ч. до 17:00 ч.,
 • гр. Русе, гр. Русе, бул. „Липник“ №117, в работните дни от 08:30 ч. до 14:00 ч.

Информация за проекта и необходимите документи за включване в дейностите можете да намерите на ел. адресhttps://obshtinaruse.bg/ор-obshtestvena-trapezaria-i-sotsialni-zhilishta

 1. Заявление-декларация и
 2. ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация за получаване на топъл обяд от проекта

Телефони на които можете да получите допълнително информация:

0889 253 477 – Мариан Димитров, Директор на ОП ОТСЖ;

082 881 608 – Пламена Стойчева – социален работник в ОП ОТСЖ

Всяко подадено заявление подлежи на проверка от Дирекция „Социално подпомагане“ - Русе за принадлежност към допустимите целеви групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

 • 5
  1
  Мариан Димитров
  Да се считат за поканени за топъл обяд всички служители на МВР -РУСЕ ,включително Гранична Полиция,КАТ и Митници със служба ДАИ. Там гладът е трайно настанен и е редно да бъдат подпомогнати. Добре дошли и да Ви е сладко.Добър Апетит.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В странен свят живеем!
Жени теглят кредит за пластични операции, за да впечатлят мъже, изтеглили кредит за кола.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари