НА ЖИВО: Шествие против "София Прайд"

4
То е в защита на традиционното християнско семейство
То е в защита на традиционното християнско семейство Снимка: Novini.bg

Започва шествието на националистически организации, които изразяват недоволството си от провеждането на "София Прайд". Сборният пункт е НДК.

То е в защита на традиционното християнско семейство, предаде Novini.bg. В началото прозвуча българският химн.

Сред организаторите на събитието са "РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ" и ВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, а демонстрацията им идва ден след началото на предизборната кампания.

Според тях "София Прайд" е нарушение на конституцията, защото "те рушат психичното и физическо здраве на младежта, като внушават поведенчески модели, водещи до възпрепятстване възпроизводството на нацията".

Малко по-късно днес за 14-та поредна година ще се проведе "София Прайд", който е в подкрепа на в подкрепа на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) общността в България. Събитието ще се проведе под мотото "Отново заедно", след като миналата година "София Прайд" се проведе онлайн заради пандемията и коронавируса.

Сега традиционното шествие ще се проведе при спазване на актуалните противоепидемични мерки за провеждане на събития на открито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари