НА ЖИВО: Протестиращите тръгнаха на шествие

2
Към МС полетяха зелени топчета
Към МС полетяха зелени топчета

Двадесетият пореден ден на масови протести срещу кабинета на Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и задкулисието, олицетворявано от Доган и Пеевски, се провежда в момента в София, а и в доста други градове на България, както и в различни точки по света.

Преди основния протест в Триъгълника на властта се състоя по-малък по мащаб, но също толкова шумен "масов следствен експеримент" пред резиденцията на премиера - вила "Секвоя". Там стотици хора занесоха чували с евробанкноти с лика на Бойко Борисов, иронизирайки го за снимките в чекмеджето. Множеството опита да влезе във вилата, но не успя. Така по думите на организатора Христо Иванов е станало ясно, че думите на министър-председателя, че външен човек е проникнал в резиденцията - са пушек и лъжи, пише Novinite.bg

Постепенно хиляди протестиращи се събраха пред Министерски съвет, където представителите на "Отровното трио" изнесоха речи, надъхвайки хората да искат гръмогласно оставките на Борисов и Гешев.

Към МС полетяха зелени топчета. Изрично бе подчертано, че символния протест чрез хвърлянето трябва да попада не върху полицаите, а по фасадата на сградата, където се помещават властимащите. Провокации до момента няма и всичко протича мирно.

С мощни скандирания и призиви за оставка, протестиращите тръгнаха на шествие от МС към Софийския университет и "Орлов мост". Това се случи около 21:00 часа.

Хилядите, предимно млади хора, вдигат различни плакати, с които зоват Борисов и Гешев да се махат веднага, за да може станата да има по-добро бъдеще, без гранд корупция и натиск върху инакомислещите и креативните.

По-късно протестиращите ще се разделят на няколко лъча, така че да стигнат до различни точки в центъра на столицата, за да блокират важни кръстовища.

Като цяло проявите днес са репетиция за утрешния вечерен масов протест, който е заявен като национален и на когото се очакват стотици хиляди хора. Във видеата по-долу можете да видите настроенията на някои от организаторите, както и лайфове на живо от протестите

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари