На граничният пункт при Видин - Калафат отварят допълнително трасе

0
Това беше договорено на среща между представители на българските и румънските гранични власти
Това беше договорено на среща между представители на българските и румънските гранични власти Снимка: Полина Тодорова

За да се облекчи трафикът, на граничния пункт при Видин-Калафат ще бъде отворено допълнително трасе за товарни автомобили.

Това беше договорено на среща между представители на българските и румънските гранични власти. В момента шофьорите чакат по 10 часа, за да преминат през пункта, съобщава БНР.

Според шофьори, проблемите са повече от половин година. Проверките са на румънска територия, а забавянето още на гишето за продажба на винетки и разрешителни за преминаване през територията на страната. За да се намали времето за чакане, ще бъде осигурено още едно, трето трасе, за товарните автомобили, каза директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Русе Димитър Чорбаджиев: 

За да се реализира това нещо е необходимо съответно и румънските служби, румънската "Гранична полиция" и румънската данъчна администрация да извършат промени в тяхната организация, така че това няма да стане утре. Ще стане в период от няколко дни. Има вариант и за промяна на организацията на движение в зоната на пункта.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари