МВР СТИКЕРИТЕ дават крила!

8

Може ли всеки, който получава от някъде си стикери на МВР да се прави на Господ!?

За прелюбопитен казус сигнализира Юлия Иванова. Тя пита дали всеки, който залепи стикер на автомобила си, че е служител на МВР, има право да паркира където и както си пожелае?

В случая, Юлия споделя прекия си сблъсък с човек, който притежава такъв стикер и директно я заплашил. Драмата се разиграла в русенски квартал, точно пред кооперацията, в която живеел въпросният мъж.

„Обозначения, колчета, очертания няма!

Може ли всеки, който получава от някъде си стикери на МВР да се прави на Господ!? Изчака около 20 минути за да се махне и другата кола, за да си ги паркира точно под терасата и двете коли! Знам, че трябваше да не си махам колата и да го оставя да ме запуши и да извикам органите на реда и да го питам пред тях за стикерите! Омръзна ми от години хора с връзки да определят в града кое на кого е!“, описва ситуацията русенката.

Според закона за Движение по пътищата, 20 лева дължи всеки шофьор, който лепи стикери върху предното стъкло на автомобила си. Това е така, защото от КАТ са преценили, че в даден момент, стикерите могат да пречат на видимостта. Cрeд нарушителите ca дoри коли нa Спешна помощ. Причината e, чe нa задните странични прозорци нa някой oт автомобилите имa надписи „112“, въпреки чe тoвa нe e позволено. Санкцията за подобно провинение e в размер нa 20 лeвa по чл. 185 в Закона за движение по пътищата.

И докато КАТ глобява наред за нерегламентирани стикери по превозните средства, има техни колеги, които си позволяват да бъдат „над закона“.

В историята на Юлия Иванова е ясно, че въпросният господин с МВР стикер, е в абсолютно нарушение на нормативните уредби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари