МВР ще "изгори" с милиони от обществени поръчки?

0
Валентин Радев: Ако трябва, и ще загубим пари, но трябва да го направим по начин
Валентин Радев: Ако трябва, и ще загубим пари, но трябва да го направим по начин Снимка: БГНЕС

На фона на непрестанните полицейски протести, МВР е на път да загуби 2,6 млн. лв. от обществени поръчки за стикери за технически преглед.

За това предупреди по време на приемането на промени в Закона за движение по пътищата на първо четене депутатът от БСП Георги Свиленски, предаде Канала 3.

Свиленски обяви, че до края на годината са подсигурени 500 хил. стикера за 775 хил. лв. без ДДС, а вече е открита процедура и за нова обществена поръчка за 2018 г. на стойност 1,8 млн. лв. за общо 1,2 млн. стикера без ДДС. В поръчката са заложени настоящите образци на МВР за знак и стикер за първоначален технически преглед, посочи Свиленски. Затова той протестира срещу промяната, предложена от Станислав Иванов и група депутати от ГЕРБ.

Според нея от новата година се въвежда унифициран електронен стикер. Досега той се издаваше от КАТ при първи технически преглед, а след това в пунктовете.

Промените депутатите от ГЕРБ мотивират с транспониране на европейска директива. Според Свиленски обаче прилагането й не е спешно дотолкова, че да изгорят толкова пари от МВР, където те и без това не достигат.

В коментар на казуса вътрешният министър Валентин Радев успокои, че щом се налага, МВР ще се лиши от тези пари.

"Правим правилните неща, ако трябва, и ще загубим пари, но трябва да го направим по начин, който са предложили експертите. Аз не мога да отговоря като министър дали това е правилно, или не. Аз приемам, че това е правилно и ние го правим така", коментира Радев.

Той се надява, че МВР няма да загуби пари. "Но, ако трябва, и правилното решение е това, влязло е в промените, променяме. Какво да ви отговоря аз като министър повече от това?", вдигна рамене Валентин Радев.

По-рано, по време на дебатите, Свиленски възропта, че се приема вече 80-та промяна на Закона за движение по пътищата, а вместо да намаляват, жертвите са по 800 на година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари