МВР сефте чува за гангстерска война!

0
Въпреки, че официалната версия е престрелка за паркомясто, спецченгета я определят като война за пазара на наркотици!
Въпреки, че официалната версия е престрелка за паркомясто, спецченгета я определят като война за пазара на наркотици!

Престрелката на Слънчака, която докара Митьо Очите до медикаментозна кома, била заради оборот от 2 милиона лева на месец.

Парите идвали от продажбата на наркотици в курорта и околността. След влизането на Димитър Желязков в затвора наркопазарът бил разграбен от дребните риби. Това разкриха разследващи, които са работили по делата на Митьо Очите, цитирани от България Днес.

Ченгетата са категорични, че тази версия за стрелбата в четвъртък е най-вероятна, тъй като подобно меле може да се заформи заради колосалните приходи.
Миналата седмица около 30 мутри на Очите влязоха в челен сблъсък с антуража на местния бизнесмен Божо Кайена в ресторанта му. Въпреки че официално се твърди, че престрелката била заради паркомясто и псувни, спецченгетата я определят като част гангстерската война за пазара на наркотиците на Слънчака.

Думите на разследващите бяха потвърдени и от анонимен свидетел, който твърди, че е бивш гард на Очите. Той е категоричен, че сблъсъците между мутрите започнали през 2014 година, когато Желязков излязъл от затвора. След като заяви пред медиите, че е приключил с криминалните си прояви и сега е просто консултант, Очите тайно решил да си върне позициите по Черноморието. Той започнал масов рекет на алчните си врагове, дръзнали да сложат ръка върху апетитния наркодял в морските курорти.

Един от враговете на Митьо отказал да се подчинява - Божидар Кузманов, собственикът на ресторанта, където бабаитите се пуцаха. Бившият служител на Очите твърди, че Козела, както наричали още ресторантьора, не искал да плаща такса дилър на сочения за наркобос номер 1 по Черноморието. Освен това се държал арогантно, гонел от стоянките такситата на дъщерята на Очите и си позволил да го псува и да праща нецензурни съобщения по зет му.

По думите на бившата мутра Митьо имал среща, за да говори с Божо Козела в заведението му. Това трябвало да се случи във въпросния четвъртък, когато Божо не се появил, но пък от засада дебнели аверите му. Когато Очите се появил в ресторанта с охраната си, проехтели изстрелите.

Митьо Очите е бил прострелян на 5 места, като изпадна в кома, но вече е дошъл в съзнание. Един от куршумите остава в тялото му, но животът му бил спасен благодарение на нечовешкото количество кръв, което му било прелято в последните 72 часа - над 150 банки. Същевременно допингът, който Желязков приемал, се оказал жизненоважен, тъй като позволил на тялото му да се бори с раните и кръвозагубата. Към момента интервенциите и грижите за ранения струват около 200 бона. Твърди се, че близките на Желязков платили накуп здравните му осигуровки почти веднага след инцидента.

Гардът на Очите - Александър Алексиев-Сашо Японеца нямал късмета на Митьо. Той бе направен на решето и умря на място. В неделя мутри в черни тениски и роднини го изпратиха в последния му път в гробищния парк в Бургас. Там била и дъщерята на Очите - Станислава. Сашо Японеца бе един от най-приближените хора на Митьо. Той е бивш военен и наскоро споделил, че смята да се пенсионира, защото вече бил много изморен от „екшъни и филми“.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари