МВР - Русе разби оранжерия за марихуана

1

Задържани двама за разпространение на наркотици

Служители на ОДМВР – Русе, в хода на провеждана полицейска операция, са задържали двама души за разпространение на наркотични вещества.

На главния път Русе - Велико Търново, е извършена полицейска проверка на лек автомобил с марка "БМВ", модел "Х5", управляван от 36-годишна жена, с пътник 41-годишен мъж.

В хода на проверката в автомобила са намерени найлонов плик, съдържащ суха тревна маса с приблизително тегло около 500 грама (марихуана), сума пари от 5 000 лева и 1 000 евро, приспособления за отглеждане на растения канабис - лампи, саксии и торове.

При последвали процесуално-следствени действия в жилище в Русе, обитавано от 41-годишния мъж, са открити и иззети около 5 грама марихуана, електронна везна и картончета LSD, а в къща стопанисвана от него в село Просена, още количества суха тревна маса - марихуана, метамфетамин, таблети екстази и електронна везна.

В прилежаща постройка до къщата пък е установено помещение, оборудвано и пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Жената и мъжът са задържани за срок до 24 часа. Работата по разследването продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Kurcho
    Tva ne e e lsd ,obrazovaite se
  • 10
    1
    Тайна
    На коя дата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари