МВР - Русе предприе мерки за пътна безопасност във връзка с първия учебен ден

0
Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!
Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя! Снимка: Архив

Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

В ОДМВР - Русе са планирани е се реализират комплекс от дейности, насочени към безопасността и сигурността на подрастващите през новата учебна година. В сградите на училищата са извършени проверки на системите и съоръженията, свързани с безопасността. Направен е оглед на районите около учебните заведения, уличното осветление, пътната маркировка, сигнализацията и предпазните парапети. Изпратени са уведомителни писма, съгласно разпоредбите на чл. 66, ал.2 от Закона за МВР за отстраняване на констатирани пропуски и/или предприемане на допълнителни предохранителни мерки. Проведени са срещи с представители на Регионалното управление на образованието, общинските администрации и с директорите на учебните заведения. Предприети са и конкретни действия за осигуряване на полицейско присъствие с оглед обезпечаване на обществения ред и сигурността в районите на учебните заведения.

Даден е ход и на традиционната полицейска акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Тя ще продължи до края на октомври, а целта ѝ е да се ограничат предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия с деца.

Седмицата от 16 до 22 септември е обявена за Седмица на детската пътна безопасност под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“, а 20 септември е определен от ROADPOL за Ден без жертви на пътя.

В рамките на акцията, както и през цялата учебна година, е планирано да се осигури полицейско присъствие и засилен контрол в районите около училищата преди и след края на учебните занятия. Екипите ще следят не само автомобилния трафик, но ще се намесват и при рисково поведение на деца и ученици на платното.

Предвидено е изнасянето на беседи по пътна безопасност през цялата учебна година в училищата и детските градини в областта.

С наближаването на новата учебна година децата отново стават активни участници в движението - пътуват с обществен транспорт, пресичат улици и кръстовища... Често невнимателни, забързани за първия учебен час или увлечени в разговор с приятели ще попадат в рискови ситуации на улицата.

За предотвратяване на нещастията, за гарантиране на тяхната безопасност сме отговорни всички - родители, учители, водачи - ние ВЪЗРАСТНИТЕ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Русенец
    Напомням, че не само първият ден е учебен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари