МВР разпространи още снимки на избягалите затворници

0

Подбрани моменти от затворническото всекидневие на избягалите Владимир Пелов и Радослав Колев разпространи МВР.

Кадрите са от охранителните камери на Централния софийски затвор, през централния вход на който двамата осъдени за тежки престъпления без особено проблеми си тръгнаха преди дни.

Вижда се как Пелов и Колев, заедно и поединично, се разхождат из затвора в поне три различни дни. Заснети са сред други лишени от свобода, както и сами.

Избягалите на 3 април с оръжие в ръка са: Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години за убийство и Владимир Стефанов (Пелов), рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

От министерството този път дадоха и официално обяснение какво се е случило: "По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София".

На място в затвора бяха изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.

Полицията призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари