МВР провежда изборна спецакция в Монтанско

0
Полицаи проверят населените места в Монтанско за регистрирани по настоящ адрес
Полицаи проверят населените места в Монтанско за регистрирани по настоящ адрес Снимка: Dunavmost / архив

Полицаи проверят населените места в Монтанско за регистрирани по настоящ адрес

Разпореждането е на областния управител на Монтана.

Ивайло Антонов издаде заповед за извършване на проверки в населените места в областта с увеличаване на желаещите да гласуват на местните избори, на 29 октомври, по настоящ адрес. В региона това са 37 селища, като единствено в община Вълчедръм няма регистрация по настоящ адрес.

От днес във всяко едно от тези места полицаи ще посетя адресите, посочени при регистрацията, съобщи Антонов, цитиран от БНР.

"Да видим дали конкретен имот е обитаем, дали има живущи в него, кога са извършени регистрациите. Извадили сме от служба ГРАО всички конкретни адреси, които, така да се каже светват в червено в системата. Били са 0 на един адрес, сега са 6 или 7 човека. Това ще бъде проверено на място от полицейските служители", обясни той.

Областният управител на Монтана е поставил срок от три дни за приключване на проверките.

"И се надявам, ако констатираме нередности, да бъде извършена дерегистрацията дни преди изборите, за да може да минат честно и спокойно", допълни областният управител.

По данни на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в област Монтана най-значително е увеличението на населението в селата Сливовик, Киселево, Долна Рикса, Кобиляк, Горно Озирово и Горна Лука.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Шо
    Ха,ха Началника на РПУ Бойчиновци е кандидат за Общински Кмет, дали подчинените му ще открият нередности?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари