МВР: Преди да се обърне, автобусът е бил ударен от кола

1

Данните са, че преди да се обърне, автобусът е имал странично съприкосновение с друг автомобил.

Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов, който направи изявление от мястото на катастрофата, при която по последни данни има поне шестима загинали и над 20 ранени.

Малко след 11 часа автобус на "Юнион Ивкони" се обърна на 27-мия километър на магистрала "Тракия" в посока София. На място са загинали шестима души, а 22-ма са настанени в болници в София. За тяхното състояние Маринов заяви, че няма информация, те са с различни травми.

Според главния секретар все още е рано да се изказват версии, защото все още се извършват процесуални-следствени действия.

"И двамата водачи (на автобуса и на автомобила - бел. ред.) дават своите версии. Имало е съприкосновение с автобуса, преди да навлезе в канавката. Данните са, че автомобилът е влязъл в странично съприкосновение с автобуса, оттам са последвали следващите движения на автобуса към канавката. Това трябва да се потвърди с експертизите", заяви още Маринов.

"Ние говорим с факти, ще говорим за тях, когато е готова експертизата", заяви главният секретар на МВР, попитан каква е била скоростта на автобуса. Според шефа на компанията "Юнион Ивкониавтобусът се е движил с 96 км/ч

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари