МВР не знае за разхождащи се терористи!

0
Бъчварова: Службите в България не са установили присъствие на терористи
Бъчварова: Службите в България не са установили присъствие на терористи Снимка: БТА

Службите в България не са установили присъствие на терористи или чуждестранни бойци в България, обяви вътрешния министър Румяна Бъчварова.

"Мога да ви уверя, че всички сигнали се проверяват. Работим ефективно, вчера имахме възможност да уверим в това и директора на Европол", отвърна тя на въпроса за информацията в чужди медии, че у нас се разхождат свободно терористи.

Във времето за парламентарен контрол Бъчварова отговаря на питания, свързани с мюсюлманския дом в квартал "Люлин". Пред него преди седмици имаш протест на жители на квартала заради информация, че там се проповядва радикален ислям.

Вътрешният министър информира, че регистрацията на фондацията "Тайба", на чието име е регистриран домът, е активна, но няма данни тя да развива дейност, застрашаваща националната сигурност.

Бъчварова съобщи, че по сигнал през 2012 година полицията е извършила проверка и е установила, че молитвеният дом се използва от арабската общност като клуб на палестинците и техните семейства.

Създаването на дома е инициирано от арабската диаспора, искането им се базира на съществуваща практика в други европейски държави.

"Към момента не са постъпвали данни за проповядване на радикални ислямистки идеи в молитвения дом", каза Бъчварова.

Имамът обредник в дома е български гражданин, на трудов договор към Главно мюфтийство, информира още вътрешният министър.

Той бил възпитаник на йорданския университет, има диплома по теология, която е легализирана от Външно министерство. Бъчварова увери, че МВР наблюдава периодично дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари