МВР глоби шофьор за нарушение на несъществуваща маркировка

1
Полицаят казал на водачката, че трябва да знае маркировката, дори да не вижда такава, твърди нейният адвокат
Полицаят казал на водачката, че трябва да знае маркировката, дори да не вижда такава, твърди нейният адвокат Видео: bTV

Полицаят казал на водачката, че трябва да знае маркировката, дори да не вижда такава, твърди нейният адвокат

Полицай глоби жена шофьор за „несъобразяване с маркировка“, която на практика липсва на пътя. Абсурдният случай е от Велико Търново, разказва bTV.

Бул. „България“ в старопрестолния град е с липсваща маркировка и с множество кръпки на асфалта, защото преди близо година там е извършен ремонт на водопреносната мрежа. Основно тази пътна артерия е натоварена през сутрешните часове или в края на работния ден, като случката с глобената жена се разиграва около 15 часа, когато движението е почти замряло.

Имало е автомобил, който е искал да влезе към паркоместата зад жилищните сгради на булеварда. Той е шофирал бавно, затова моята клиентка е дала мигач и го е заобиколила“, обясни пред камерите нейния адвокат Дончо Бораджиев.

Оказва се, че зад нея се движи патрулен автомобил. Органите на реда я настигат и спират. „Тя попитала, какво нарушение е направила, а те ѝ заявили, че не се е съобразила с пътната маркировка. На въпрос, с коя маркировка трябва да се съобрази, те отговорили, че тя живее в града и трябва да знае, къде е маркировката, дори да не се вижда такава“, обясни още адвокатът.

По негови думи тя е нарушила нещо, което трябва да си представя. „Много е лесно да обвиним конкретния полицай, който определено е постъпил глупаво, но за съжаление нашето законодателство през последните години създава нарушители“, смята още адвокатът на потърпевшата.

Според него през последните години българите не просто се проверяват, а това се прави от съответните органи така, че на всяка цена да последва глоба или друг вид наказание.

Има едно погрешно схващане, че фиш не може да се обжалва. Всяко наказание може да се обжалва. Преди време бяха казали, че глоби до 50 лв. не се обжалват. Това вече не е така. Ние сме пуснали възражение до началника на съответното РПУ на МВР, който издава този фиш. Вярвам, че той ще бъде отменен, защото ситуацията е абсурдна“, каза още адвокат Бораджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Краси
    Ама защо да обжалвам,нещо за 50 лв,и да дам много повече на съд и адвокати.Законите ви хранят,какво плачете,адвокатчета...
  • 8
    4
    Аре
    Това е родната полиция,много некадърни служители.
  • 5
    3
    СС
    Съд и обезщетение
  • 11
    2
    QRS
    А защо изобщо се допускат до експлоатация подобни улици ?
  • 14
    1
    Тъй, тъй
    Не ми били полЮцаи, най ми били ТЪПАНАРИ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари