Борис Бонев: Общините трябва да могат да налагат глоби на шофьорите при нарушения

1
Когато МВР очевидно няма капацитет, трябва да се даде възможност на общините да се налага трети контрол, смята общинският съветник
Когато МВР очевидно няма капацитет, трябва да се даде възможност на общините да се налага трети контрол, смята общинският съветник Снимка: Фейсбук

Когато МВР очевидно няма капацитет, трябва да се даде възможност на общините да се налага трети контрол, смята общинският съветник

Миналата седмица столичните общински съветници се събраха извънредно, за да обсъдят конкретни мерки, с които да ограничат трагичните катастрофи. Едно от предложенията бе да се използват столичните видеокамери за наблюдение. Пред "Денят започва" по БНТ общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев обаче изрази съмнение дали това ще е ефективно

"Не съм специалист по софийските камери, но много се съмнявам камери за видеонаблюдение да могат да засичат скорост. Ако беше толкова лесно, КАТ нямаше непрекъснато да се чудят откъде да търсят пари за закупуване на камери за скорост."

По думите на Бонев общинските камери трябва да се използват за засичане на други нарушения на пътя и общините да имат право да налагат глоби на шофьорите.

"Прави впечатление, че в България като че ли има конкуренция при институциите коя да налага повече глоби, но когато МВР очевидно няма капацитет, трябва да се даде възможност на общините да се налага трети контрол", заяви той.

По думите на Бонев по време на извънредното заседание на СОС миналата седмица не са обсъждани никакви мерки, а общинарите се опитали да прехвърлят цялата вина за пътните инциденти на МВР.

Борис Бонев заяви, че от "Спаси София" неколкократно са предлагали мерки за подобряване на пътната обстановка. Сред тях са полагане на по-качествена маркировка, както и светофарите по основните булеварди на София да работят денонощно.

От партията на Бонев предлагат и общинска полиция под прякото управление на кмета на Столична община, която да може да изпълнява мерки за пътна безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари