МВнР връчи на Скопие нота срещу прояви и лозунги срещу България

0
Изразява се дълбока загриженост от случващото се
Изразява се дълбока загриженост от случващото се

Изразява се дълбока загриженост от случващото се

Министерството на външните работи (МВнР) изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) във връзка с констатираните през последните дни в публичното пространство на съседна РСМ многобройни прояви и лозунги, насочени срещу България, съобщиха от МВнР.

В нотата се изразява дълбока загриженост от случващото се, което е в отговор и на разпространявания антиевропейски наратив срещу утвърждаването на добросъседски отношения между двете държави.

Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в публичното пространство ескалират в момент, когато София и Скопие активно търсят път към конструктивен диалог и намиране на трайни взаимноприемливи решения в интерес на европейската интеграция на РСМ и региона, посочват от МВнР.

Вярваме, че подобни прояви ще се превърнат в част от миналото, а нашите две държави ще успеят да отворят нова страница в отношенията си, основана на взаимно уважение и искрено приятелство, заявяват още от МВнР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари