МВнР: България ще направи всичко необходимо за победа на Украйна

1
ЕС и НАТО са единни в отговора си на войната
ЕС и НАТО са единни в отговора си на войната Снимка: МВнР

ЕС и НАТО са единни в отговора си на войната

България остава силно ангажирана колкото е нужно и ще направи всичко, което е необходимо, за да бъдат постигнати победа, справедлив мир и пълно възстановяване на Украйна. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР) в официалната си страница във фейсбук по повод втората годишнина от войната в Украйна.

Две години след началото на руската военна агресия всички в Европейския съюз (ЕС) и НАТО сме единни в отговора си на войната и дестабилизиращото поведение на Русия. Осъждаме категорично опитите на Кремъл да дискредитира демократичните ценности, да нарушава човешките права и да застрашава мира и сигурността в Черноморския регион, в Европа и в света, заявяват от министерството.

По време на срещите си с президента на Украйна Володимир Зеленски и с украинския външен министър Дмитро Кулеба, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че страната ни остава непоколебима в подкрепа си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните ѝ води, посочват още от МВнР.

Премиерът Николай Денков също излезе с обръщение по повод две години от началото на войната в Украйна, разпространено от правителствената информационна служба. Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява той в обръщението си. „България остава солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи“, посочва министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    хахах
    Патреотете сте толкова тъпи и жалки социални и икономически аутсайдери, че освен да ви се смее човек, какво да ви прави.
  • 2
    6
    vreme e za vazrajdane
    Sasipaha q taq darjava
  • 14
    5
    dgd
    До 4. Ем как. Години на ред се подиграваха на патриотите с фразата "ZA KLETA MAIKA BALGARIQ". Сега от две години откриха патриотизма, ама с чужд флаг и с фразата slawa usraina. Това по дефиниция е държавна измяна.
  • 14
    4
    Хаха
    Дееба и долни продажни к.рви. За усрайна всичко дават, но за България грам не им дреме
  • 11
    3
    Анти-соросоид
    Тея грозни и противни соросоидни плъхове няма ли да обявят война на Русия? Че България да стане пак руска територия... При всички войни българите са тикани винаги на страната на губещия от тъпи, безмозъчни и продажни политици... Тея безродници пак ли ще повтарят историята?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари