Музиканти от Русе свириха на една сцена с Анастейша

0

Музиканти от оркестъра на Русенска опера свириха на една сцена със световната поп звезда Анастейша под диригентството на дългогодишния директор на операта и настоящ шеф на Софийска филхармония Найден Тодоров.

Вълнуващото събитие се състоя в Регенсбург, в рамките на фестивала „Thurn und Taxis Schlossfestspiele“. Русенските музиканти са участвали по покана на диригента и не са представлявали официално институцията си, а са си взели отпуск от операта, предава Русе Медиа.

Анастейша е направила концерта си на открита сцена, като е решила да включи в изпълненията си симфоничен оркестър. Музикантите са акомпанирали по-голямата част от парчетата, заедно с бенда на американската певица. Анастейша е представила новия си диск „Evolution“, със завладяващ рок песни, закачливи поп парчета и емоционални балади. Накрая на концерта певицата е благодарила специално на диригента Найден Тодоров за професионализма и добрия звук на оркестъра.

Фестивалът в Регенсбург е едно от най-чаканите музикални събития в Германия. На негова сцена са се изявявали артисти като Стинг, Дзукеро, Том Джоунс, „Скорпиънс“, Заз, Хосе Карерас, Йонас Кауфман, Пласидо Доминго.

Турнето на Анастейша преминава през 38 града в Европа, а самата певица споделя: „Аз съм толкова развълнувана да се върна в Европа и да чуя публиката да участва в моите песни“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари