Музикант "се прости" с якето си по време на благотворителен концерт

0
След шоуто Ивайло разбрал, че трябва да си ходи по къс ръкав
След шоуто Ивайло разбрал, че трябва да си ходи по къс ръкав

Докато участва от сърце в благотворителна акция за набиране на средства за лечението на бащата на приятел, търновски музикант се раздели с коженото си яке.

Ивайло е част от групата „KOVU”, която е сред инициаторите на кампанията. Въпреки че всички от групата са дейни работещи млади хора, това не им пречи да подадат ръка на каузата и да свирят и пеят благотворително до 4 ч. сутринта в четвъртък. Когато шоуто приключва, Ивайло установил, че ще трябва да се прибере по тениска с къс ръкав, тъй като коженото му яке вече е сменило притежателя си, предава radiovelikotarnovo.

„Жалък е парадоксът – искахме да помогнем и се надявахме на събитието да присъстват хора, които са приели каузата, а се оказа, че е имало и такива, които са решили, че това е момент да се облагодетелстват. Неприятен е начинът, както и усещането…” – сподели Ивайло, който интелигентно е помолил в социалните мрежи крадеца да му върне якето.

Акцията на младите хора, подета и от студенти от ВТУ под надслов “Презареди”, е за набиране на средства за операцията на Александър Гайдев, който страда от болестта на Паркинсон. Александър се лекува от 6 г., но от година и половина са настъпили усложнения. За целта над сърцето му е имплантирано специално устройство, което да потиска треперенето, характерно за болестта. Батерията на устройството обаче е изтощена и скоро трябва да бъде подменена.

Стойността на устройството е 30 000 лв., което не се поема от здравната каса. Александър разказва обезпокоен, че може би ще се наложи след няколко години отново да търси пари за нова батерия, тъй като лекарите са му обяснили, че при неговото заболяване батерията се изхабява за 2-3 г., а не за обичайните 4-5.

Доброволците от Велико Търново са поставили дарителски кутии в най-посещаваните заведения от студентите. Създадена е и фейсбук страница с търгове на лични вещи.

На 18 април клуб “Седем” ще бъде домакин на “Благотворително литературно четене”, свързано с кампанията на Гайдев. От 20,00 ч. там ще представят дебютните си книги млади търновски автори – поетът Александър Николов и белетристът Богомил Иванов. Събитието ще съпровождат и млади музикални таланти.

На 19 април ще бъде представена благотворително постановката “Три сестри” по творбата на Антон Чехов. Постановката е дело на Студентския експериментален театър “АЛТ” при Педагогическия факултет на ВТУ, а режисьор е Георги Василев. Цената на билета е 5 лв. Сред благотворителните събития в подкрепа на Александър е и концертът на момчетата от групата “Стокхолм”. Те ще забиват на 21 април в клуб “Мелон”.

В подкрепа на Александър Илиев Гайдев е открита дарителска сметка в Райфайзенбанк Балгария ЕАД.
IBAN BG82RZBB91551007202073
BIC RZBBBGSF
По сметката не се заплаща такса за превод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари