Мутри блокираха заведение за бързо хранене във Велико Търново

7
Връщат ли се мутренските години?
Връщат ли се мутренските години? Видео: bTV

Какво прави човек, когато две лимузини му препречат пътя, а осем охранители го заплашат? 

Вчера политологът Иво Мирчев разказа във фейсбук профила си именно такава среща – пътувайки от София за Варна, решава да спре в крайпътно заведение до Велико Търново, но се оказва, че на паркинга няма места, две лимузини са заели пет паркоместа, а охранители са обградили заведението.

"Помолих съвсем възпитано да преместят едната лимузина, за да мога да паркирам, което очевидно развесели човека, когото помолих – един от охранителите. Каза ми по-добре да изчезвам, за да не стане по-лошо", разказа Мирчев в предаването „Тази сутрин“, предаде bTV.

"Не смятам, че това е нормално, имаше хора, чужденци, деца – гледаха, питаха какво се случва", добави той.

"Изчаках, освободи се едно място, паркирах, обадих се веднага на 112. Около две минути ме държаха на телефона, казаха, че ще вземат мерки. Естествено снимах цялата композиция. Това видимо разгневи охранителите", добави той.

Имало доста заплахи, но Мирчев успял да ги убеди, че е извикал полиция, има камери и няма смисъл да се стига до нещо по-сериозно. Веднага след това те си тръгнали.

"Изчаках 40 минути, за да дойде полиция, полиция не дойде", каза Мирчев.

От пресцентъра на МВР обявиха, че са се обърнали към ОДМВР – Велико Търново. „От областната дирекция уточниха, че на тел. 112 и в дежурната част на областната дирекция не е получаван сигнал за подобно нарушение“, се казва в отговора на министерството.

Мирчев обаче предостави запис на разговора, от който се чува как съобщава за заплахите и му отговарят, че сигналът е предаден на полицията.

Мирчев добави, че след като е публикувал снимките във фейсбук профила си, са последвали коментари от типа: „Оставете ги тези в Търново, вижте какво става в моя град“

"Фактите са, че МВР не работи, не съдейства и въпреки че със сигурност в него има добри професионалисти, очевидно не се управлява добре", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари