Мутафчийски: БФС прави сметки без кръчмар

0
Мутафчийски определи плановете на футбилния съюз като "пълна щуротия"
Мутафчийски определи плановете на футбилния съюз като "пълна щуротия" Снимка: БГНЕС

Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски остана изненадан от плановете на Българския футболен съюз (БФС) за подновяване на първенството.

От БФС обявиха, че работят по два варианта, които включват доиграване на сезона с начало 1 май или 23-24 май.

Мутафчийски определи плановете като "пълна щуротия" и заяви пред БНР, че за решението не е било потърсено мнението на националния щаб или министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

"Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи", каза Мутафчийски.

Първоначално първенството беше прекратено временно за месец до 13 април, докато трае извънредното положение в страната. От БФС обявиха, че са съставили експертна работна група, която е в постоянен контакт с оперативния щаб.

"Всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА", се казва в съобщението на БФС след срещата в понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари