Мустафа Карадайъ: Има притеснителни факти от службите

1
Кирил Петков да каже спазен ли е законът
Кирил Петков да каже спазен ли е законът

ДПС подкрепя изгонването на дипломати, които се занимават с дейност застрашаваща националната сигурност на Република България

"В частност говорим за руските дипломати. ДПС подкрепя изгонването на дипломати, които се занимават с дейност, застрашаваща националните интереси на Р България. Много категорично и ясно искам да се знае." Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на извънреден брифинг в Народното събрание. Повод бяха поредните внушения по адрес на Движението, направени от кръга на медийния монополист Иво Прокопиев във връзка с последния дипломатически скандал, който се развихря в България.

"Второ – това трябва да се прави в рамките на международното и националното право, в рамките на правилата, на националното законодателство", каза Карадайъ.

"Но веднага искам да добавя, че онова, което чухме снощи от службите по късните часови, буди голяма тревога дали се спазва националното законодателство. Затова днес Кирил Петков и Асен Василев трябваше да бъдат в пленарната зала, за да кажат каква е фактическата картина и истината", категоричен бе лидерът на ДПС.

"Трето – откакто Кирил Пеков и Асен Василев влязоха на терена на политиката в България, от май месец миналата година, се случи нещо, което не е нормално. Не е нормално лъжата да е норма. Не е нормално клетвопрестъпничеството да се обявява за морал. Не е нормално нарушаването на конституцията и законите на страната да се обвяват за патриотизъм и за национален приоритет стига да се върши от правилните хора като Кирил Петков и Асен Василев. Това не е нормално", възмути се Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС отправи призивът към всички отговорни медии и български граждани: „Да възстановим нормалността в политиката и да изобличим лъжците и та политическия терен и изобщо да спрем с лъжата.”.

"Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат тук, в Народното събрание, за да изясним какви действия са извършвали, дали са в рамките на закона. Защото ние сме за изгонването на дипломати, които извършват дейност, застрашаващи националната сигурност на България. Това е цяла процедура", отново повтори Карадайъ. И припомни, че ЕС взе решение за обща политика и общи действия във връзка с външната политика на общността от началото на агресията на Русия в Украйна.

"Запознахме се с ултиматума на посланик Елеонора Митрофанова от медиите. Точно затова трябва да видим какви действия са направени от страна на България. Затова ни е нужен министър-председателя и Асен Василев. Този ултиматум ние няма как да го подкрепяме, когато вършим законни действия, за да гоним дипломати, извършващи дейност, застрашаващи националната сигурност на България", подчерта още Мустафа Карадайъ.

"Няма как да подкрепяме ултиматума, когато гоним дипломати, които застрашават нашата национална сигурност. Но за изясняване на цялата фактология днес в Народното събрание тук трябваше да бъдат кметвопрестъпниците, нарушителите на конституцията и законите на страната Кирил Петков и Асен Василев", заключи лидерът на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    До коментар 4 и 7
    Напълно си прав. Именно САЩ свалиха правителството на Бойко Борисов и донесоха своите отрочета Харвардското дуо. Явно Херо Мустафа не приемаше потупването и пощипването на Бойко и организира свалянето му.
  • -2
    8
    darkaveng
    До 4, 14:20 | 1.7.2022 г. Баце, нещо да си ... Идиот? Или що питам - то е видно!
  • -2
    7
    666
    "Мустафа Карадайъ: Има притеснителни факти от службите" Притеснителните факти са за намеса на чужди служби и пряка намеса в политиката на България! Факти - ристю ифаноф е посетил френското посолство, където са му омекнали коленете, излязал е надупен, но е приел да продаде интересите на България! Факти: Пряка намеса на сащ в политката на България... от 1990 година досега всички премиери и всички външни министри са назначавани от сащ! Всички веднага след назначението им хукват в американското посолство моментално - за инструктаж! Дори американската посланичка мустафа нахлу в АЕЦ Козлодуй, което е обект на националната сигурност! Така, че България незабавно трябва да изгони всички френски дипломати, да изгони всички американски дипломати и да скъса с евроатлантическата (американска) ориентация! Защото дотук тази ориентация се изразява в поданичество на България на агресора америка!
  • -8
    6
    до 2
    След като не знаеш какво искаш, тогава защо изобщо спамиш тук? За пари или за собствено удовлетворение. Аман от пишман патриоти, болшевики и всякаква друга паплач, която само ръси акъл!
  • 2
    5
    До 4
    Много проруско ми звучи написаното,жал ти е за руските дипломати ли?С това богато въображение ставаш комичен.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари