Мухъл, косми и гъсеници в бебешката храна

0
Преди време едногодишно дете от Русе се задави с гъсеница, настанила се в ястието
Преди време едногодишно дете от Русе се задави с гъсеница, настанила се в ястието

Мухъл, косми, гъсеници, стъкла и дори парче плат са сред „изненадите", на които се натъкват майки в канчетата с ядене от детските кухни. Родители са възмутени какви груби грешки се допускат при приготвянето ъж най-проверяваната манджа - тази за отрочетата им.

Най-пресният пример е от майка, която отваряйки супата на детето си, намира вътре парче плат - най-вероятно от кухненски парцал за бърсане. Жената не можела да повярва на очите си и досега се мъчи да си даде отговор на въпроса как е попаднало това нещо в супичката. „Вече няма да взимамот кухня за детето си, потресена съм от случилото се", катргорична е Паулина.

Това е само едно от скандалните открития в детски храни. Преди време едногодишно дете от Русе се задави с гъсеница, настанила се в ястието. Момиченцето се хранело само, когато започнало да се дави и изплюло пълзящото насекомо. Родителите на детето поискали обяснение от фирмата, която прави храната. Оттам обаче казали, че те спазват строг контрол върху продуктите и нямало откъде да се появи гъсеницата.

Друга ужасена майка пък разказва как в поръчано ястие намерила парче стъкло. „Добре че синът ми не го погълна, това е толкова опасно. Кой ще поеме отговорност за тези пропуски", пита притеснената майка.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари