МС решава за рекордното обезщетение от 1,6 милиона евро на Симеон Сакскобургготски

0
Бившият премиер и сестра му осъдиха България в Страсбург
Бившият премиер и сестра му осъдиха България в Страсбург Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и сестра му осъдиха България в Страсбург

Правителството ще приеме решение за изплащане на рекордно обезщетение на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок, става ясно от програмата на редовното заседание на кабинета.

Двамата първо реституираха имотите си, после държавата заведе дела да си ги върне обратно. Те пък съдиха България в Европейския съд по правата на човека заради мораториума от 2009 г., с който беше забранено да се разпореждат с имотите си и да ги експлоатират.

Става дума за обезщетението на стойност 1,6 млн. евро, или 3,2 млн. лв., което бе присъдено на бившия цар и сестра му от Европейския съд по правата на човека в Страсбург през 2023 г.

Срокът за плащане беше 2 ноември миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Мунчо
    Изкуфял алчен изрод.
  • 4
    5
    daskal
    И за да довършим темата, нека си припомним клетвата му пред Кеворкян - https://www.youtube.com/watch?v=D6bPWBTxWdA
  • 9
    4
    русенец
    Имам един-два въпроса. Защо му върнахме ДЪРЖАВНИ имоти, които държавата е дала на предците му преди сто години за ПОЛЗВАНЕ от тях, понеже са били НАЕТИ ДА РАБОТЯТ като царе? Те не са ги купили, дадени са им. И още : защо Чехия не връща имотите на Сакскобурготите, които са на нейна територия и от ВЕКОВЕ са собственост на фамилията? Нещо повече, не ги допускат да припарят там! Май сме по-балами от чехите. Тогава ще плащаме!
  • 7
    3
    гост
    Редно е да ги плати НДСВ която забърка кашата .
  • 10
    2
    daskal
    Ето ги 800-те дни, за които ни оправи. 1.6 млн. евро! Той затова се върна в България - да си вземе имотите и да се налапа. Чиститу, както казва Христо Стоичков.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари