„Мръсните тайни“ на Южното Черноморие

2
Има ли скрити отходни тръби под някои плажове?
Има ли скрити отходни тръби под някои плажове?

Има ли скрити отходни тръби под някои плажове?

След наводнението на Южното Черноморие се появиха снимки, които разкриват неща, неподозирани до момента. Става дума за отходни тръби, които са се показали след бедствието по плажа в Китен и в Нестинарка, съобщиха зрители на bTV.

Бившите екоминистри Емил Димитров и Борислав Сандов коментираха, че точно това се вижда.

„Това е всъщност дълбоководно заустване, което в случая е плитководно. Това е причината да има определени измервания, които показват високо ниво на ешерихия коли. Хората не са знаели, че на 50 метра навътре в морето има тръба“, обясни Димитров.

„По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре организирани система по канализация и не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да изгради подобна станция. Такова нещо с тръбите не бива да се случва“, добави Сандов.

И двамата се обединиха около тезата, че трябва да се помисли за финансиране. Според тях в следващите години то трябва да се случи с националния бюджет.

Те коментираха и системата за ранно оповестяване при подобни бедствия. Според бившите екоминистри трябва да се изработи много сериозна такава.

„Трябва да си говори повече за системата за ранно предупреждение, формирането на щабове преди да настъпил събитието, когато имаме прогноза за опасно време. Трябва да се има предвид, че този район от България е потенциално опасен заради исторически наслагвания. Ние можем да видим в исторически план, че там са падали големи количества валежи. Имали сме такива ситуации следователно трябва да сме по-подготвени или по-скоро трябва да имаме добра система за ранно оповестяване на населението“, заяви Сандов.

По думите на Димитров може да се търси причината за трагедията освен в огромното количество валежи, но и в инфраструктурните пропуски. Според него обаче не може да очакваме да се изгражда огромно дере.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ТЕЗИ МРЪСНИ ТАЙНИ
    ТЕЗИ МРЪСНИ ТАЙНИ СА ПРАВИТЕЛСТВЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИ ТАЙНИ МАЛКО ОТ ПРЕДИ 1989 ГОДИНА.КОЙ ПАК СЕ ПРАВИ НА ЛУД? ДОКОГА ?
  • 10
    3
    Папата
    Има много такива тръби аз лично знам за две на Каваци и затова 2 морето не влизам от 10 години знаят ги и кметовете и концесионерите но те са един голям картел всеки лапа докато може !!!!!
  • 8
    2
    Твоето име
    Абе няма нищо скрито покрито. Например в Кранево, мръсните води от канализацията(или поне част от тях) се изливат директно в реката, която протича през селото. После тази река и всичко в нея се влива директно в морето и така водата и плажовете пп брега на Кранево и съседния курорт Албена се замърсяват под зоркия поглед на "институциите". Който не вярва, да отиде другото лято, а защо не и още сега(времето все още есравнително топло), и да застане на моста над реката по средата на селото или да отиде някъде близо до нея. Гарантирано "аромата" ще се усети... Друг пример пак от същото село, е чешмата край главния път, около която често има преудпредителни надписи да не се пие, но въпреки това хората си наловат вода. Дори съм виждал и работници от хотелите в района си пълнят десетки дамаджани(галони) от там, които очевидно не са за лична употреба. Това е само един пример от Черноморието, което за някои е златна мина, а както еидяхме уви за други се превърна в унищожителна стихия.
  • 12
    1
    daskal
    Как така "скрити"?! Идете там и проверете сами къде се изливат мръсотиите от надвисналите над морето комплекси, хотели, барчета, ресторанти... Ще се ориентирате по миризмите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари