Мотористи настояват: Да се вдигнат ограниченията на скоростта на магистралите и да се движат в бус лентите

1
Те се събраха пред Народното събрание, за да обърнат внимание на депутатите, че според тях е крайно време да се намали пътния травматизъм
Те се събраха пред Народното събрание, за да обърнат внимание на депутатите, че според тях е крайно време да се намали пътния травматизъм Снимка: bTV

Мотористи от цялата страна внасят искания за промени в Закона за движение по пътищата

Те се събраха пред Народното събрание, за да обърнат внимание на депутатите, че според тях е крайно време да се намали пътния травматизъм, като се предприемат конкретни действия, предаде bTV

Те настояват да се вдигнат ограниченията на скоростта на магистралите за мотор наравно с автомобилите, мотористите да могат да се движат в бус лентите в градовете, както и да се повишат изискванията при обучението за придобиване на книжка са мотоциклет.

При мотористите дойде и транспортният министър Николай Събев, който получи исканията на клубовете.

Мотористите са категорични, че ще настояват държавата да обърне внимание на призивите им чрез конкретни законодателни промени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    ха-ха
    бахти смешниците
  • 8
    6
    Милен
    В бус лентите трябва да се движат единствено и само автобуси. Без таксита и без мотоциклети. Там не бива да се движи нещо по-бързо от автомобилите, когато те са в движение. Може да се въведе движение на мотоциклети при задръстване само и със скорост до 50 км в час, за да са в състояние шофьорите на автомибили в края на бус лентата да реагиват на приближаващ мотор. Също трябва да се въведе контрол на шума и спиране на всякакви шумни МПС (резачки) след 22:00.
  • 16
    5
    18
    Че аз до сега не съм виждал кухокасковци да спазват ограничения, забрани за изпреварване, забрани за маневри, спазване на нощната тишина, правила за престрояване, да не говорим за скритите им номера, шофирането даже без книжки и регистрация на мотори с чужди номера. Общо взето май и те само шум да вдигат.
  • 4
    4
    daskal
    Доста мозък и интелект, събрани на едно място.
  • 21
    3
    русенец
    Давайте! Направете 200 км за мотористите, че много народ чака за трансплантации!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари