Мост се прекърши през средата в столичен квартал

0
Съоръжението е важната връзка между "Овча купел" и стадион "Славия"
Съоръжението е важната връзка между "Овча купел" и стадион "Славия" Видео: bTV

Сбъркана строителната конструкция, коментира районният кмет арх. Румен Русев

За пропаднал пешеходен мост сигнализират жители на столичния квартал "Овча купел". Съоръжението е важната връзка между "Овча купел" и стадион "Славия", но от скоро е прекъсната.

Мостът се прекършва през средата. Поставена е ограда и табели, забраняващи преминаването.

Мостът се ползва много и то от ученици, тъй като в близост има училище и конна база. По времето на инцидента не е имало пострадали. Според мен е сбъркана строителната конструкция – основата е метална, а отгоре има два пласта асфалт по около 4-5 сантиметра“, коментира арх. Румен Русев, кмет на район „Овча купел“, цитиран от bTV.

„Причината не е толкова от дъждовете, а от слънцето. В последните дни имаше високи температури, а коефициентите на разширяването на асфалта и желязото са различни. Поради това се е случило това счупване. Мостът ще бъде разрушен и построен наново“, уточни районният кмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари