Москва отмени манифестациите за 1 май

2
Причината е страх от терористични удари
Причината е страх от терористични удари

Причината е страх от терористични удари

В руската столица Москва през тази година няма да има манифестации за Международния ден на труда, съобщава ТАСС, цитирана от Инвестор. Причината е, че синдикатите в страната са решили да не провеждат такива масови събития от страх за терористични удари.

Шествия и митинги няма да има, но ще се проведе тържествено заседание, в което ще участват синдикалисти, ръководители и социални партньори, коментира зам.-председателя на Федерацията на независимите синдикати в Русия Алесандър Шершуков. На 1 май ще има и срещи на трудови колективи и заседания на комисии на различни нива.

Това не е първото съобщение за отмяна на масово мероприятие. Преди дни стана ясно, че в приграничните райони на Русия с Украйна паради по повод Деня на победата на 9 май няма да се провеждат. Подобни решения бяха взети в Краснодарския край, Белгородска, Курска, Воронежка и Ростовска област. Като сочена прична е нежелание за "провокация на Въоръжените сили на Украйна".

В своя канал в Telegram ръководителят на Република Крим, както е вписан полуострова в състава на Руската федерация, Сергей Аксьонов съобщи преди дни, че заедно с руските власти в Севастопол са решили да отменят празничните прояви за 1 май и парада на 9 май.

На този етап Кремъл не смята да отменя парада на победата, коментира преди дни говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Това е в правомощията на местните власти, допълни той по повод отменените шествия в регионите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари