Мошеници събират пари за ранено в катастрофа момиче

0
Мошеници събират пари за ранено в катастрофа момиче
Снимка: Дарик

Измамници събират пари на главната улица в Пловдив за прегазената от грък ученичка Катерина Матеева, пише вестник "Монитор".

Информация за мошениците разпространи самата Катя на своята фейсбук страница. В поста си момичето обяснява, че е получила информация, че са поставени кутии с нейни снимки. На тях имало надпис, че Катя се нуждае спешно от 100 000 лева за рехабилитация след катастрофата. „Внимание, моля!!! Не се връзвайте! Това не е истинско, не е за мен!“, е написала ученичката на стената си в социалната мрежа.

Информацията пък е споделена от над 50 човека. Районната прокуратура се е самосезирала по написаното от Катя Матеева. По случая е образувана преписка, а полицаи ще проверят дали по Главната пешеходна улица измамниците продължават да се разхождат.

Междувременно стана ясно, че гъркът Христос Анастасиос Боскос, който прегази ученичката, се е върнал от Гърция и уведомил разследващите, че не е избягал, а е готов да съдейства на разследването. Това съобщи говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Боскос, който има глоби за превишаване на скоростта от 2012 г. до 12 май 2014 г. общо за 560 лева, блъсна с много висока скорост гимназистката на спирка на ул. „Победа” в Пловдив. Момичето се връщало от училище и слязло от единия автобус, за да изчака друг, когато върху него връхлетял спортният жълт „Нисан” на Боскос.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари