Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години

10
Посетителите могат да закупят билет за обиколка с екскурзовод
Посетителите могат да закупят билет за обиколка с екскурзовод Снимка: Проект Бузлуджа, Фейсбук

Посетителите могат да закупят билет за обиколка с екскурзовод

Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години насам

Във фоайето те ще могат да научат за историята на сградата, актуалните дейности по опазването ѝ, както и бъдещия ѝ потенциал чрез видео прожекции, информират от сайта на монумента във Фейсбук. От инфо павилион ще могат да закупят билет за обиколка с екскурзовод. Турът се провежда по изградени за целта обезопасени посетителски пътеки.

В основната зала се намира стабилизираната куполна мозайка. Опасните отломки от покрива са отстранени и посетителите могат да обиколят залата, да седнат на трибуните и да научат повече за историята на мястото от екскурзовода. Стенните мозайки се намират зад зелените платна на временния защитен навес, който ги пази от дъжд и сняг.

Посетителите ще могат да видят част от тях. Обиколка на всички мозайки ще бъде предлагана в специализирани турове. На финала посетителите ще се насладят на изключителната природна панорама, разгръщаща се от центъра на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари