Монти заспа зимен сън!

2
Мечето бе спасено от хотел край Русе
Мечето бе спасено от хотел край Русе

За пръв път в живота си Монти заспа зимен сън и вече спи една седмица в изкуствена бърлога, застлана със слама, без да излиза да се храни въобще.

Най-младият обитател на ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ Белица е спасен от хотел, намиращ се на територията на област Русе. Монти е бил отделен от естествената си среда на възраст 2-3 м., като майка му е била убита. Бил е затворен в стаичка с големина 10 кв. метра, с под от теракота, живял е в пълна нищета и мръсотия. Мечето е настанено в парка през юни 2010 г., където специално за него се полагат грижи и е създадена програма, която цели по-лесното му адаптиране към новата среда, пише briagnews.bg.

Всяка есен за мечките се прилага специален хранителен режим, тоест количеството се увеличава двойно, а храната която им се дава е висококалорична: риба, орехи, яйца, грозде, хляб - тъй като едно от условията мечката да заспи зимен сън е достатъчна храна. Също така се правят изкуствени бърлоги за мечките, които нямат тези навици да си изкопаят собствена, а след това се застилат със слама, храната се слага много близо до бърлогите, особено при случая с Монти. Но въпреки всички усилия досега, той си намираше необичайни занимания като игри с паднали дънери и клони, тъй като по това време на годината останалите обитатели в ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ Белица спят, а за съжаление той не е имал тази възможност – майката да го научи да спи зимен сън, тъй като тя е била убита когато е бил на 3 месeца. Тази година, особено късна есен от ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ в Белица отново са положили неимоверно много усилия за това Монти да заспи зимен сън!

Радваме се, че Монти заспа зимен сън и вече проявява своите диви инстинкти!

Припомняме, че мечето, което е отглеждано незаконно в хотел "Роял Палас" в село Писанец, беше спасено от екоексперти, полицаи и представители на фондация "Четири лапи".

Анонимен гражданин сигнализирал на властите, че животното е държано в неподходящи условия. Оказало се, че необикновеният клиент на хотела е от защитения у нас вид "кафява мечка".

Мечокът се "ширел" в помещение три на три метра, без слънчева светлина, без течаща вода и без някой да се грижи за физиологичните му нужди.
Произходът на животното не е ясен. Според представители на Фондация "Четири лапи” мечето може да е купено или да е поколение на отстреляни диви мечки.

След като го спипали в хотела, полицаите и екоекспертите го упоили и откарали със спeциализиран автомобил до Парка за танцуващи мечки в Белица.

Това е първото животно, конфискувано след проведените акции по настаняване на "танцуващите мечки”, припомниха от екоинспекцията в Русе.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари