МОН премахва излишната фактология в учебниците

0
Трябва да облекчим материала от излишната фактология, заяви образователният министър
Трябва да облекчим материала от излишната фактология, заяви образователният министър Снимка: NOVA

Започнахме преглед на учебните програми и учебниците, каза министърът на образованието и науката акад. Николай Денков 

"Започнахме преглед на съдържанието на учебните програми и учебниците. Трябва да облекчим материала от излишната фактология и паралелно с това да дадем допълнително време на учениците за преговор и упражнения“. Това каза министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в интервю за Дарик радио, информираха от пресцентъра на МОН.

По думите му има предмети и учебници в двете крайности – с качествено и с недобро съдържание. „Трябва да се махне академичната част. Материалът трябва да е прагматично ориентиран и да има достатъчно време да се свържат понятията с практични проблеми, които да заинтригуват децата". Важно е да се правят междупредметни връзки, посочи министърът и допълни, че до една-две години ще има резултат от прегледа на учебните програми и съдържание.

Цялото интервю с акад. Денков можете да чуете ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    директива на ЕС
    Превеждам: Не ни трябват учени и начетени деца, защото те са знаещи, можещи, мислещи, командват се по-трудно от глупавите, и искат по-високо заплащане за интелектуалния си труд. А, и ще ги *ваксинираме* много по-лесно щом са тъпи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари