МОН похвали "добрата практика" закуската в училище да е през ден

0

МОН похвали "добрата практика" закуската в училище на децата по европрограмите да не се дава всеки ден. Така щяла да се осигури по-качествена храна.

Това правели директорите на някои училища, които Меглена Кунева поощри. Предприели този ход, за да подобрят по този начин качеството на безплатната закуска, която по правило трябва да се побира между 50 и 95 стотинки на дете.

Великото прозрение дойде след среща с родители в просветното министерство, които се възмущават от качеството на безплатните закуски, които съдържат маргарин, глюкоза, растително масло и ред други вредни за децата съставки.

Кунева лансира идеята да има забранителен списък за фирмите, които лъжат с некачествени храни, несъобразени с рецептурника на здравното министерство.

Министърката даде положителен пример със Столична община, където фирмите се избирали на базата на натрупани точки и тези, които лъжат и не предоставят качествени закуски, изпадат от опцията да поемат поръчката.

Просветната министърка апелира родителите да подават сигнали до Агенцията по храните за непрекъснати проверки. Тя самата щяла да ги призове да проверяват училищата не само в началото на учебната година, а постоянно.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари