Момичета убиха психично болна жена

0

Две момичета на 13 и 14 г. са отговорни за убийството на 39-годишната Анджела Райтсън в Хартълпуул, Североизточна Англия.

Жената е била по рождение с ментални проблеми, живеела сама. Тя станала жертва на гаврите на двете тийнейджърки, които след употребата на солидно количество алкохол, взели решение да я убият. Те нахлули в апартамента й и започнали да тормозят жената, правейки си селфита с жертвата си.  

Децата удряли жената с дървена дъска, от която стърчали гвоздеи, както и с лопата, която намерили в апартамента. Един от ударите, който довел до фаталните последствия е нанесен с телевизора в стаята на жертвата, пише Канал 3

Освен, че пускали клиповете от деянието си в Snapchat, те се обадили и на своя приятелка във "Facebook". Пред полицията тя признала, че чула по-голямото момиче да крещи на по-малкото "Давай! Удари я в главата! Блъскай я! Убий я!"

Те оставили Анджела с близо 100 травми по цялото тяло. Съблекли я полугола и си тръгнали. По пода, мебелите и стените е имало кръв от нанасяните с огромна жестокост удари. Жената е починала от раните си и била открита от майка си.

"Никога няма да забравя как заварих дъщеря си. Всеки път, когато отварям и затварям очите си ще виждам тази ужасна картина", заяви съсипаната майка на Анджела пред съда.

Днес двете тийнейджърки бяха осъдени на доживотна присъда за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Те ще лежат минимум 15 години преди да могат да обжалват присъдата.

Сред мотивите на съда са, че двете момичета са разбирали какво вършат, жертвата им ги е молила за милост, но те въпреки това са продължили да я блъскат и удрят, докато не я убили. Към датата на присъдата двете деца вече са навършили 15 години.

Едно от момичетата е обяснило, че влияние му оказала тежката семейна среда и насилието, на което всеки ден ставало свидетел в дома си. Рисунки, на които момичето рисувало как женска фигура мушка с нож друга и други лица, задраскани в червено, са били открити в апартамента, където живеело.

"Трудно е да приемем, че две толкова малки деца са били способни на такава агресия и брутално насилие", заяви прокурорът по делото.

Маниерът, с който е извършено убийството и фактът, че децата са си правели весели селфита и дори са имали дързостта да ги качат в интернет, а после да звъннат на спешния номер с молба някой да им се притече на помощ, "защото им е студено", са обстоятелства, заради които двете деца получават ефективни присъди.

Съдът реши да запази самоличността им остава в тайна. По време на делото стана ясно, че и двете момичета страдат от мисли за самоубийство. Едно от тях вече е направило опит да се самонарани дори и пред съдията. "Те съжаляват за случилото се, но знаят, че трябва да си понесат наказанието", заяви адвокатът на едно от момичетата.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари