Модерни патиланци в действие по улиците на София

0
По-добре така да се забавляват, отколкото да се зомбират с телефони, компютри и т.н., пише потребител на социалната мрежа
По-добре така да се забавляват, отколкото да се зомбират с телефони, компютри и т.н., пише потребител на социалната мрежа Снимка: Facebook / People of Sofia

По-добре така да се забавляват, отколкото да се зомбират с телефони, компютри и т.н., пише потребител на социалната мрежа

Снимка, заснета по улиците на София, предизвика усмивки, но и тревога. На кадъра от столицата се виждат четири момчета, които се придвижват на една електрическа тротинетка, която вероятно е под наем. На лицата им грее усмивка, но граждани се чудят дали осъзнават, че постъпката им съвместява няколко нарушения.

Според правилата, действащи в София, е забранено превозването на други лица, както и движението по тротоари и други места за пешеходци. Столичният общински съвет (СОС) реши и минималната възраст за водача на електрическа тротинетка да е 16 години - по велосипедни инфраструктури и пътища, и 14 години - само по велосипедни алеи. Водачите на този вид превозни средства под 18 години задължително ще трябва да носят каска - каквато младежа от случката няма, пише Glasnews.

Ситуацията обаче е посрещната радушно от някои потребители на мрежата. Те оприличават подрастващите на "модерни патиланци", допълвайки, че детството е време за игри и лудории. На срещуположното мнение са граждани, които считат, че подобни нарушения може да завършат с инцидент. В своята аргументация те посочват и серията от произшествия, които има с тротинетки из страната.

Вижте някои от коментарите на столичани:

"Виждам пореден пример за липсата на правила и спазването им, липсата на контрол и т.н. Не, не съм сухар", пише Даниел В.

"Приятелство, да се държат винаги един за друг!", пожелава Елена А.

"Велико! Модерните патиланци", констатира софиянец.

"По-добре така да се забавляват, отколкото да се зомбират с телефони, компютри и т.н.", смята Цветелина В.

"Едно време така правехме с велосипедите. Един на седалката, един на рамката, един на багажника и един върху кормилото", припомня си софиянка.

"Дори не е смешно... Постоянно чета за хора, които са пострадали от каране на такива тротинетки- някои дори с опасност за живота. Подобен тип возене никак не е безопасно!", гласи друг коментар.

"Да са живи и здрави децата и да радват възрастните и по - големите с усмивки и лудории", добавя Григор М.

"Бих направил всичко, за да върна времето назад и аз да имам такова детство", пише Росен П.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари