Мобилна станция ще мери атмосферните замърсители от двора на ОУ „Ангел Кънчев“

1
Мястото е определено въз основа на постъпилите сигнали за неприятни миризми, с произход Западна промишлена зона
Мястото е определено въз основа на постъпилите сигнали за неприятни миризми, с произход Западна промишлена зона Снимка: РИОСВ Русе

Мобилната автоматична станция (МАС) на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) започна измервания на качеството на атмосферния въздух (КАВ) в западните части на град Русе

Това съобщиха от РИОСВ.  Станцията е разположена в двора на ОУ „Ангел Кънчев“ – гр. Русе и ще продължи работа в рамките на 13 денонощия. Мястото е определено въз основа на постъпилите сигнали за неприятни миризми, с произход Западна промишлена зона.

МАС ще следи нивата на атмосферните замърсители – серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон и фини прахови частици, но е допълнително оборудвана с анализатор за органични съединения – бензен, толуен и ксилен.

Тези измервания са първите за тази година и те ще са показателни за сезон – зима. До края на настоящата година ще бъдат проведени още три измервания в същия район.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Гост
    От печките ли мирише на амоняк?
  • 8
    2
    русенец
    И на края изводът ще е, че печките на твърдо гориво са проблема на русенци.:) Този филм сме го гледали. Можеше просто да си поръчаме мониторинг от чужбина, примерно от Германия.:) Мисля, че техният РИОСВ си го бива, коминче пушещо няма да видиш в Германия или пък ауспух.
  • 7
    1
    Русенец
    Гледам, ще мери основните компоненти на изгорелите пушеци, от автомобилите, че дори и от печките. А кога ще почне да мери фенолите от някои заводи, че още чакаме, от предизборната кампания насам?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари